Till toppen

För tidig utlösning

För tidig utlösning

Om du regelbundet får utlösning väldigt snabbt, och långt innan du och din partner hade önskat, kan det röra sig om för tidig utlösning. Det är ett vanligt problem och det finns behandling som hjälper de flesta.

Orsaker till för tidig utlösning

Det är ännu inte klarlagt vad som orsakar för tidig utlösning, eller prematur ejakulation som det också kallas. Det tycks vara en komplex kombination av psykiska och biologiska faktorer.

Psykiska faktorer som kan spela in är till exempel:

 • tidigare sexuella erfarenheter
 • dåligt självförtroende
 • depression
 • prestationsångest och oro
 • stress
 • skamkänslor

Biologiska faktorer som kan spela in är till exempel:

 • onormala hormonnivåer
 • onormala nivåer av kemiska ämnen i hjärnan som kallas signalsubstanser
 • inflammation eller infektion i prostata eller urinrör
 • svaga bäckenbottenmuskler
 • ärftlig benägenhet

Symtom på för tidig utlösning

Alla män kan få utlösning tidigare än de tänkt då och då, det är inget att bekymra sig över. Hos män som har problem med prematur ejakulation har problemen pågått under en längre tid med symtom som:

 • att tiden från stimulans till utlösning är mycket kort. Det kan vara svårt att ens hinna till penetration, eller att utlösningen kommer inom en minut efter penetration.
 • att det är svårt att fördröja utlösningen, eller förhindra tidig utlösning.
 • att problemet påverkar självbilden negativt, och innebär ett lidande.

Vad kan jag göra själv?

En stor del av behandlingen är att lära dig mer om tillståndet och lära dig sätt att hantera det. Om du lever i en relation är det viktigt att prata om problemet, och tillsammans prova metoder som kan ge ett fungerande sexliv.

Behandling vid för tidig utlösning

Behandlingen anpassas för varje person, beroende på vad som är orsaken. I de flesta fall ger det bäst effekt att kombinera olika metoder.

Här är exempel på behandling som används:

 • Psykoterapi och beteendeterapi. I behandlingen ingår samtal för att minska ångest och oro över att prestera. Du kan också få övningar att göra ensam eller med din partner för att förlänga tiden till utlösning.
 • Övning av ”start-stopp-teknik” innebär att du börjar en sexuell aktivitet som vanligt, men avbryter precis innan du är på väg att få utlösning. Du avbryter genom att klämma åt strax nedanför ollonet tills behovet att få utlösning gått över. Sedan väntar du en halv minut och upprepar övningen.
 • Övning för bäckenbottenmuskler. Svaga muskler i bäckenbotten kan hänga samman med för tidig utlösning, och hos vissa kan det hjälpa med övningar för att stärka muskulaturen.
 • Behandling med läkemedel. För vissa kan antidepressiva läkemedel av sorten SSRI ge god effekt för att fördröja utlösningen. Lokalbedövande salva på penis en stund innan samlag kan också hjälpa. Salvan torkas av innan sex, och ofta rekommenderas kondom för att minska negativa effekter hos partnern.

När bör jag söka hjälp?

Du bör söka hjälp om du regelbundet har problem med för tidig utlösning som påverkar dig negativt.

För tidig?

Det är svårt att definiera vad som syftas med begreppet dvs tidig utlösning eftersom det bygger på den enskildes upplevelse av att komma för tidigt. Det varierar med andra ord från person till person.

För en del handlar det om att få utlösning i stort sett direkt när man blir smekt eller i samband med penetration. För andra är det enbart kopplat till vaginalsamlag och en önskan om att man kunde ha penetrerande sex under än längre tid än vad man kan. Gemensamt för många är att tidig utlösning också definieras i relation till partnerns sexuella tillfredsställelse.

Den medicinska bedömningen av tidig utlösning är att inte kunna genomföra ett samlag längre än 1-2 minuter.

Ett vanligt problem

Tidig/snabb utlösning är rätt vanligt. Ofta beror det på att man tycker att det är så skönt att det är svårt att hålla tillbaka orgasmen. Men det kan även vara att man spänner sig och genom detta får svårare att hålla tillbaka utlösningen. En tredje vanlig orsak är att problemet hänger ihop med erektionssvårigheter.

Personen med penis kan vara i behov av en sån kraftig stimulering och fokus på den egna njutningen för att behålla erektionen, att det kan vara svårt att klara av samspelet med en partner, till exempel genom en växelvis eller samtidig stimulering.

Tiden

Tidig utlösning är oftast ett problem som heterosexuella par söker hjälp för. l. Många har en idé om hur länge en ”normallångt” vaginalsamlag varar och tycker inte att de kan leva upp till det. Det är inte ovanligt att upplevelsen av att komma tidigt finns, trots att man inte är snabbare än andra män i allmänhet.

Exakt hur långt ett penetrerande samlag vanligtvis varar går egentligen inte svara på, men genomsnittet ligger snarare under 5 minuter än över 10, vilket kan förvåna många.

Att komma samtidigt

Många har också en bild av om ”den gemensamma orgasmen” - att sexet är bättre om båda kommer samtidigt. Men ofta kommer ena parten först och sedan den andra.

Rådgivning och terapi

Om du har svårt att komma till rätta med problemet på egen hand så kan du söka samtalsbehandling hos en behandlare/terapeut med kunskap om sexuella problem. Teman som stress, prestation, självkänsla och relationer kan ofta vara viktiga områden att närma sig i behandlingen. Samtalen kan ibland kombineras med råd och upplysningar som syftar till ökad kontroll av kroppen genom ökad kroppskännedom.

Medicinsk behandling

Det finns idag ett läkemedel som är godkänt av läkemedelsverket för behandling av tidig utlösning. Läkemedlet är en selektiv serotoninåterupptagshämmare (SSRI) och tiden till utlösning kan förlängas med i genomsnitt en till tre minuter. Läkemedlet, som skrivs ut av läkare, tas 1-3 timmar före sex.

Män i olika åldrar drabbar av olika störningar som är kopplade till orgasmen. För tidig utlösning är ett mycket vanligt problem och det är ingen hemlighet att det är var tredje man som drabbas. Denna pinsamma olägenhet innebär att man kommer snabbt, redan före samlaget eller direkt i själva början. Man tror ofta att det är endast unga män som starkt reagerar på de fysiska smekningarna som inleder samlaget, men sanningen är att det även rör sig om många äldre män.
Det finns inget värre än sängkammarproblem, därför ska vi beskriva olika problem med tidig utlösning och förklara hur man fördröjer utlösningen med naturliga metoder.

Varför får man tidig utlösning­?

För snabb ejakulering har ofta ett psykiskt ursprung. Många män är mycket ambitiösa när det gäller umgänge med kvinnorna vilket framkallar stress under samlaget. Det kan också bero på dåliga erfarenheter från det förflutna, misslyckade samlag som sitter kvar i minnet väldigt länge. Dessutom kan man nämna sådana orsaker som att man saknar erfarenhet, har en felaktig inställning till sex, man är missbrukare osv.

tabletter för potens – läkemedel mot impotens – rangordning av produkter

Ofta, när partner är attraktiv blir den sexuella upphetsningen maximal väldigt snabbt vilket också leder till för tidig utlösning. Det är enkelt och logiskt. Kort och gott kan man beskriva detta problem så: Mannen blir tillfredsställd snabbare än han vill det. Mannen har ingen kontroll över ejakulationen och detta är ofta en anledning till obekväma situationer. Såklart kan detta orsakas också av olika genitourinära sjukdomar som prostatahypertrofi eller erektionsproblem.

För tidig utlösning. Hur förlänger man ett samlag och fördröjer utlösningen?

Är tidig utlösning endast de ungas problem?

Det är sant att de flesta som har problem med tidig utlösning är under den 25-te års ålder. Unga och oerfarna män reagerar väldigt starkt på intima kontakter med kvinnorna vilket ofta leder till tidig utlösning. Vanligtvis klarar man mer med åldern, erfarenheter hjälper också. Men det händer att även de äldre och erfarna männen kommer för snabbt. Då behöver man vidta åtgärder för att bli av med problemet.

För de äldre män rekommenderas medicinsk undersökning för att utesluta sjukdomar och användning av kosttillskott, som hjälper öka ”krafter”.

Hur påverkas relationen av den tidiga utlösningen?

Tyvärr är det oftast en väldigt negativ faktor i relationen. Om den kvinnliga partnern inte är tillfredsställd kan det leda till relationens slut om man inte kan hantera problemet med tidig utlösning. Sexliv är en mycket viktig del av relationen, så om det inte går bra på den fronten sätter man hela förhållandet på spel. Därför bör varje man som är medveten om sina problem och som är mån om relationen vidta åtgärder för att kunna fördröja utlösningen.


Hur förlänger man ett samlag och fördröjer utlösningen? Var ska vi börja?

Denna fråga ställer sig varje man som har drabbats av problemet. För tidig utlösning innebär inte världens undergång och man kan bota den. Det låter kanske lite konstigt men en anpassad träning kan förbättra våra resultat och definitivt fördröja utlösningen. Det finns många övningar som hjälper att fördröja utlösningen, som exempel kan vi ange APE (Anti Premature Ejaculation) och som vi redan vet samlagens frekvens hjälper onekligen.För tidig utlösning, tidig utlösning

Om de vanliga metoderna inte hjälper bör man kontakta en sexolog och diskutera andra metoder som hjälper fördröja utlösningen.

Är det svårt att behandla för tidig utlösning?

Om vi är mycket beslutsamma och fördröjning av utlösningen är mycket viktig för oss kan vi uppnå mycket goda resultat. Om vi regelbundet gör övningar mot tidig utlösning och samtidigt använder ett effektivt kosttillskott kan vi bekämpa problemet. Det är viktigt att tro på att man uppnår målet. Att vara modig i relationer med kvinnorna hjälper mycket. Det är ju mannen som bör ta initiativ och tillfredsställer sin partner både psykiskt och fysiskt.

Ibland behöver man tre till sex månader för att märka en tydlig förbättring i sexlivet. Om du inte vill behandla problemet farmakologiskt återstår ingenting annat än att träna själen och kroppen.Hur hanterar man för tidig utlösning på egen hand?

Det finns några sätt att förbättra utlösningens uthållighet. De kallas: psykologiskt-beteendemässiga och sexologiska.

Den första är den kända metoden av Masters och Johnson som säger att man ska trycka på vissa punkter strax före orgasmen, man kan läsa om den här metoden i många publiceringar.

Den andra metoden heter ”start-stop” och säger att man ska sluta stimulera könsorgan när man känner att orgasmen kommer. Kort sagt slutar man penetrera när man känner att ejakulationen kommer och man väntar en stund tills man har fått tillbaka kontrollen över sin kropp.

Den farmakologiska behandlingen som hjälper fördröja tidig utlösning.

Man kan bestämma sig för den farmakologiska behandlingen för att lösa problemet. Då behöver man boka tid hos sexologen som kommer föreslå och vägleda en lämplig behandling. Innan man gör det kan man också testa naturliga medel som förbättrar den sexuella konditionen med hjälp av naturliga ingredienser.

Som alltid behövs i detta fall tålamod och konsekvens. Tidig utlösning kan botas och allt hänger på oss själva.

Köpa Priligy utan recept

artiklar

Köp viagra på nätet| Köpa viagra i apoteket | Köp viagra utan recept | Köp viagra för kvinnor | Køb viagra uden recept | Köpa billiga viagra | Köpa billiga Cialis 20mg från tabletter på nätet | Kjøpe Cialis 20mg uten resept i Norge | Køb Viagra Online Danmark | Erektil dysfunktion - potensbesvär | Köpa Kamagra snabb leverans | Köpa Priligy på Nätet | Vad du bör veta om Prozac för depression


Min kundvagn

Inga artiklar i min kundvagn
Totalsumma:
kr 0

Betalnings Alternativ
Fraktmetoder